Condenspotcontrole

Voorkom onnodige energieverspilling, laat uw condenspotten controleren.

Voor een optimaal werkende en efficiënte stoominstallatie is het van groot belang dat uw condenspotten goed functioneren. Een regelmatige condenspot controle is de beste methode om energieverlies door het weglekken van stoom tegen te gaan. In de praktijk zien wij vaak dat bij een eerste meting 25 a 30% van uw condenspotten niet goed meer functioneren waardoor er onnodig energie verloren gaat.

Cal Trading kan voor u een condenspot controle uitvoeren en op basis hiervan een gedegen advies uitbrengen.

Advies, meting en vervanging

Wilt u een afspraak maken voor een condenspotmeting? Stuur dan een mail naar tlv@caltrading.nl. Naar aanleiding van een condenspotmeting kunnen wij u een gedegen advies geven en eventueel een aanbieding maken voor nieuwe condenspotten en indien gewenst inclusief montage. CAL is exclusief distributeur van TLV maar kan alle gerenommeerde merken condenspotten leveren. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ga ook energie besparen!

De voordelen van condenspot controle:

Door regelmatig een condenspot controle te laten uitvoeren op uw installatie worden de volgende voordelen behaald;

  • Energiekosten verlaging door het opsporen van stoomlekkages;
  • CO2 emissie reductie door verlaging van het brandstofverbruik;
  • Verhoging van productiviteit en verbetering van de regeling van uw processen door reparaties en vervanging van slecht functionerende en ongeschikte condenspotten die het condensaat onvoldoende afvoeren;
  • Verhoging van de veiligheid in uw installatie door vermindering van de kans op waterslag in de leidingen en stoomgebruikers door reparatie/ vervanging van slecht functionerende condenspotten;
  • Verlaging van de onderhoudskosten van uw installatie en verbetering van productiviteit door vermindering van ongewenste gevolgen van erosie en corrosie veroorzaakt door condensaat wat achterblijft in uw systeem wegens defecte/ geblokkeerde condenspotten.

Hieronder kunt u animaties bekijken van diverse condenspotten.