Ketelhuis componenten

CAL Trading levert alle componenten voor een efficiënte stoomproductie.

Ontgassertank

Een ontgassertank is van essentieel belang voor een goede kwaliteit van het ketelvoedingswater naar uw stoomketel. De ontgasser zorgt ervoor dat het zuurstof uit het suppletiewater wordt verdreven. Wij leveren ontgassertanks voorzien van een cascade dome om de hoogste kwaliteit voedingswater te verkrijgen. De ontgassertank kunnen wij controleren op een juiste werking door een zuurstofmeting. 
De ontgassertanks kunnen wij leveren inclusief de benodigde appendages en besturing. 

Retourcondenstank

De retourcondenstank wordt ingezet bij processen waar de retourcondensaat niet teruggevoerd kan worden naar de ontgassertank zonder hulp van een pomp. Om een juiste ontgassing te kunnen garanderen van het ketelvoedingswater in de ontgassertank is het van belang dat de retourcondensaat voldoende afgekoeld retour komt zodat deze niet uitflasht in de ontgassertank. 

Spuitank

Voor het veilig lozen van uw spuiwater levert CAL Trading stalen en RVS spuitanken in diverse maten. Deze zijn veelal uit voorraad leverbaar en kunnen optioneel voorzien worden van extra koeling. 

Optimaliseer uw stoomketelinstallatie

Pompset

Om vanuit de ontgassertank  ketelvoedingswater in de stoomketel te krijgen is een pompset nodig. CAL Trading bouwt pompsets op maat inclusief een energiebesparende toerenregeling of regelventielen.

Watermonsterkoeler

Om veilig een betrouwbaar watermonster te verkrijgen uit uw stoomketel, ontgassertank of van het retourcondensaat bieden wij een watermonsterkoeler aan. Hiermee wordt de waterstroom terug gekoeld met koelwater tot een veilige temperatuur en wordt flash stoom tegengegaan waardoor de juiste waardes gemeten kunnen worden. 

Spuiregeling

Een stoomketel raakt vervuild door slib en opgeloste zouten uit het voedingswater, daarom is spuien noodzakelijk. Een te hoge concentratie veroorzaakt schade aan de ketel en het stoom- en condensaatnet. 

Een automatische spuiregeling op basis van geleidbaarheid voert alleen het strikt noodzakelijke af en zorgt ervoor dat de geleidbaarheid niet kan oplopen met eventuele schade en slechte kwaliteit stoom als gevolg.