Heetwater Ketel

heetwater ketel

Type XV/AS - 1.100 tot 10.000 kW

De XV/AS heetwater ketel is van het type overdruk verbranding en is voorzien van alle accessoires voor automatische werking. De ketel heeft een grote waterinhoud zodat hij zo goed mogelijk scoort in de diverse testen. De totale ketel efficiency is hoog, boven de 90% bij normale werking.

Download tabel

 

_____________________________________________________________________________________________

Type ASA/ASB - 140 tot 2.900 kWheetwater ketel

De ASA/ASB heetwater ketel is van het type overdrukverbranding in een monoblok uitvoering voor industrieel gebruik. De heetwaterketels worden gefabriceerd conform de regels van PED en zijn gemaakt volgens de meest geavanceerde technieken en voorzien van een grote vlam-omkeerstookbuis met gesloten watergekoelde achterwand. Dankzij de overdruk, ontwikkeld in de verbrandingskamer, worden de verbrandingsgassen teruggevoerd naar de voorzijde en middels vlampijpen naar de rookgasverzamelbak.

De ASA/ASB ketels functioneren met iedere moderne brandstof zoals: aardgas, propaangas of lichte olie.

Download tabel ASA

Download tabel ASB

 _____________________________________________________________________________________________

heetwater ketel

Type Prex AS - 180 tot 3.900 kW

De Prex AS heetwaterketel van het type overdruk verbranding in een monoblok uitvoering voor industrieel gebruik.

Deze Prex AS heetwater ketels zijn ontworpen en ontwikkeld overeenkomstig Europese Richtlijn 97/23 (PED). De Prex AS is voorzien van een grote vlam-omkeerstookbuis met gesloten watergekoelde achterwand. Dankzij de overdruk, ontwikkeld in de verbrandingskamer, worden de verbrandingsgassen teruggevoerd naar de voorzijde en middels vlampijpen naar de rookgasverzamelbak. De Prex AS ketels functioneren met iedere moderne brandstof zoals: aardgas, propaangas of lichte olie.

Download tabel

_____________________________________________________________________________________________

Type Prex 3G AS - 1.450 tot 13.950 kWheetwater ketel

De Prex 3G AS is een drietreks heetwater ketel van het type overdrukverbranding in een monoblok uitvoering voor industrieel gebruik. De heetwaterketels worden gefabriceerd conform de regels van PED.

In de geheel watergekoelde vlamkeerkast worden de zeer hete rookgassen omgekeerd naar en door de vlampijpbundel van de 2e trek. Hierna worden de rookgassen nogmaals omgekeerd en geleid door de vlampijpenbundel van de 3e trek. De technologie van de drietreks ketel vermindert de verblijftijd van de verbrandinggassen in de hoge temperatuur gebieden, daardoor wordt de productie van NOx beperkt. Dankzij de grote waterinhoud is de temperatuurregulering uitstekend.

De vermindering van de mechanische spanning op de vuurgang dankzij de lage thermische druk. De populariteit van deze ketel is te danken aan de betrouwbaarheid en de relatief eenvoudige bediening.

De Prex 3G AS ketel is universeel toepasbaar en functioneren met iedere moderne brandstof zoals: aardgas, propaangas of lichte olie.

Download tabel

Contact

Transportweg 50
2421 LS Nieuwkoop

T +31(0)172 574 668
F +31(0)172 574 762

Postbus 136
2420 AC Nieuwkoop

E info@caltrading.nl